חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ברזל, אבץ וויטמינים: התרומה התזונתית של מסעדת בשר הרצליה

בעולם התזונה המודרני, הולכת וגוברת ההבנה כי איכות המזון חשובה לא פחות מכמותו. בשר איכותי מהווה מקור עשיר למגוון רכיבים תזונתיים חיוניים, ומסעדת בשר הרצליה מספקת הזדמנות מצוינת ליהנות מיתרונות אלה לצד חוויה קולינרית משובחת. הערך התזונתי של בשר איכותי בא לידי ביטוי במיוחד בתכולה הגבוהה של מינרלים וויטמינים חיוניים לבריאות מיטבית.

בשר אדום כמקור לברזל

ברזל הוא אחד המינרלים החשובים ביותר שניתן למצוא בבשר, ובמיוחד בבשר אדום. הברזל בבשר הוא מסוג "המו" (Heme iron), הנספג בגוף ביעילות גבוהה משמעותית מאשר ברזל ממקורות צמחיים. מנה של 200 גרם בשר בקר איכותי מספקת כ-3-4 מ"ג ברזל, שהם כ-20-30% מהצריכה היומית המומלצת למבוגרים. ברזל זה חיוני ליצירת המוגלובין, החלבון האחראי על הובלת חמצן בדם, ולמניעת אנמיה וחולשה.

ויטמינים מקבוצת B

ויטמינים מקבוצת B, ובמיוחד B12, ידועים כמרכיב משמעותי נוסף בבשר. ויטמין B12 חיוני לתפקוד תקין של מערכת העצבים, ליצירת תאי דם אדומים ולמטבוליזם של חלבונים. ויטמין זה נמצא כמעט אך ורק במזונות מן החי, מה שהופך את הבשר למקור חיוני במיוחד עבור אלו שאינם צורכים תוספי תזונה. מנת בשר בקר ממוצעת מכילה כ-2-3 מק"ג של ויטמין B12, פי כמה מהצריכה היומית המומלצת.

מקור לחלבון

בנוסף למינרלים ולוויטמינים, בשר מהווה גם מקור מצוין לחלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. חלבון זה חיוני לבניית ושימור מסת השריר, לייצור הורמונים ואנזימים, ולחיזוק המערכת החיסונית. מנה ממוצעת של 200 גרם בשר מספקת כ-50 גרם חלבון, שהם כמחצית מהצריכה היומית המומלצת למבוגר פעיל.

מסעדת בשר הרצליה לה באקה לוקה

מסעדת בשר הרצליה לה באקה לוקה, מקפידה על בשר איכותי, מה שניכר בכל היבט של חוויית הסועד. החל מבחירת נתחי בקר ממקורות מובחרים, דרך תהליכי יישון טבעיים המשפרים את עיכול הבשר וזמינות הרכיבים התזונתיים שבו, ועד לשיטות בישול מדויקות השומרות על הערכים התזונתיים. התפריט המגוון מציע שילוב של נתחים רזים ועשירים, המאפשר התאמה אישית לצרכים התזונתיים של כל סועד. בנוסף, המסעדה מקפידה על הגשת הבשר לצד תוספות טריות עשירות בסיבים תזונתיים וויטמינים משלימים, היוצרים יחד ארוחה מאוזנת ועשירה בערכים תזונתיים.